Tuesday, July 14, 2015

KAPUĆINO TORTA






Jedna predivna,bogata,kremasta i socna tortica sa kojom svakoga mozete pocastiti bez razmisljanja,tako sam i ja odlucila vas da pocastim

SASTOJCI
beze kora
• 10 belanaca
• 250g secera
• 1kasika sirceta
• 200g mlecne cokolade



crna kora
• 6 jaja
• 6 kasika secera
• 1/2 praska za pecivo
• 2 kasike kakaoa
• 1kasika brasna
• 50g mlevene plazme

kapucino fil
• 700ml mleka
• 2 pudinga od vanile
• 10 zumanaca
• 10 kasika secera
• 100g kapucina od lesnika
• 500g margarina



beli fil
• 500 ml slatke pavlake
• dekoracija
• slag ili slatka pavlaka(po zelji)

PRIPREMA
Za beze koru
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Umutiti cvrsto belanca,dodati secer i umutiti cvrst sneg,dodati 1 kasiku sirceta i kratko umutiti.
Pleh veliki od sporeta obloziti alu folijom,sipati sneg od belanaca i poravnati.Dok stavite koru u rernu da se susi,smanjiti na 150 stepeni i susiti sat vremena.
Osusenu koru i ohladjenu prepoloviti na pola.
Otopiti cokoladu u mikrotalasnoj i premazati kore.Ostaviti da se cokolada stegne.

Dok se kora susila,mozete pripremiti FIL
600ml mleka staviti na sporet sa secerom da provri.
Zumanca umutiti ,dodati mleko,puding i kapucino i dobro umutiti da se sjedini.Skloniti mleko sa sporeta,sipati lagano masu od zumanaca svo reme muteci mikserom,vratiti na tihu vatru i mutiti dok se fil ne zgusne.Ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin ,umutiti i ohladjen fil pa mu dodati margarin i sve dobro umutiti mikserom.

Za crnu koru
Umutiti posebno belanca,dodati secer i mutiti da bude cvrsta masa,dodavati jedno po jedno zumance muteci slabijom brzinom.
U cinijici pomesati,brasno,plazmu,kakao i p. za pecivo.Dodati masi mesajuci lagano kasikom.
Veliki pleh od sporeta obloziti pek papirom,sipati masu i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 min,dok ne porumeni.
Ohladjenu koru preseci na pola.

Umutiti slatku pavlaku.
Kapucino fil podeliti na 3 dela kao i umucenu slatku pavlaku.
Redjati na tacnu prvo:crna kora-kapucino fil-slatka pavlaka-beze kora-kapucino fil-slatka pavlaka-crna kora-kapucino fil-slatka pavlaka-beze kora i odgore slag ili umucena slatka pavlaka.

POSLUZIVANJE
Umesto plazme koja ide u koru mozete stavljati mlevene lesnike ili orahe,meni sa plazmom kora bude socnija i lepsa.
Tortu seci vrucim i ostrim nozem nikako reckavim ;)

Uzivajte...

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment