Tuesday, July 7, 2015

BEZ KAPI MASNOĆE POHOVANE TIKVICE IZ PEĆNICE SA SUPER UMAKOM

Pohane tikvice iz pecnice



Mirisne, bez masnoce. Kao prilog, snack ili toplo predjelo. Fine su i hladne.
Sastojci

3 tikvice
Smjesa za paniranje
3 zlice mljevenih badema
1 dl ribanog tvrdog sira ( parmezan )
1 cesanj cesnjaka
12 listica bosiljka
1,5 dl krusnih mrvica
soli, papra, cilija ( po ukusu )
1-2 jaja za pohanje
Dip ( po zelji )
1 kiselo vrhnje
3-4 zlice majoneze ( ili po zelji )
po zelji zacinsko bilje, cesnjak, susena ljuta paprika
sol, papar
Priprema



Smjesa za paniranje
Sve sastojke osim mrvica i jaja ubacite u blender i sameljite. Kad je sitno, dodajte mrvice, po mogucnosti domace, malo krupnije. Ako volite ljuce dodajte vrlo malo susenog cilija, ako ne, mozete to izostaviti.
2.
Tikvice isjeckajte na kolutove debljine 7-8 mm ili na stapice. Lakse je pohati ako su kolutovi, a meni je ljepse ako su stapici..vi izaberite.
Provuci tikvice kroz malo posoljeno jaje, pa ih uvaljati u smjesu za paniranje.
Peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta, dok ne porumene.
3.
Dip:
Pomijesati majonezu i vrhnje. Dodati zacinskog bilja, malo sitno sjeckanog cesnjaka, zaciniti.
Mozete napraviti i dip samo od zacinskog bilja ili samo od cesnjaka.
4.
Pecene tikvice servirati kao prilog, predjelo ili snack, tople ili hladne, sa ili bez dipa.





www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment