Mirisne, bez masnoce. Kao prilog, snack ili toplo predjelo. Fine su i hladne.
Sastojci
3 tikvice
Smjesa za paniranje
3 zlice mljevenih badema
1 dl ribanog tvrdog sira ( parmezan )
1 cesanj cesnjaka
12 listica bosiljka
1,5 dl krusnih mrvica
soli, papra, cilija ( po ukusu )
1-2 jaja za pohanje
Dip ( po zelji )
1 kiselo vrhnje
3-4 zlice majoneze ( ili po zelji )
po zelji zacinsko bilje, cesnjak, susena ljuta paprika
sol, papar
Priprema
Smjesa za paniranje
Sve sastojke osim mrvica i jaja ubacite u blender i sameljite. Kad je sitno, dodajte mrvice, po mogucnosti domace, malo krupnije. Ako volite ljuce dodajte vrlo malo susenog cilija, ako ne, mozete to izostaviti.
2.
Tikvice isjeckajte na kolutove debljine 7-8 mm ili na stapice. Lakse je pohati ako su kolutovi, a meni je ljepse ako su stapici..vi izaberite.
Provuci tikvice kroz malo posoljeno jaje, pa ih uvaljati u smjesu za paniranje.
Peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta, dok ne porumene.
3.
Dip:
Pomijesati majonezu i vrhnje. Dodati zacinskog bilja, malo sitno sjeckanog cesnjaka, zaciniti.
Mozete napraviti i dip samo od zacinskog bilja ili samo od cesnjaka.
4.
Pecene tikvice servirati kao prilog, predjelo ili snack, tople ili hladne, sa ili bez dipa.
www.coolinarika.com
Tuesday, July 7, 2015
BEZ KAPI MASNOĆE POHOVANE TIKVICE IZ PEĆNICE SA SUPER UMAKOM
6:39 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment