gotova je za tren!
Sastojci
1/2 kg. tankih kora za pitu
1/2 kg. sira (ja volim izmrvljenu
2 žlice kajmaka
1+4 jaja
1,5 dl. mineralne vode
1,5 dl. ulja
1 žličica praška za pecivo
Priprema
1.
Uključiti pećnicu na 220°C. Podmazati pravokutnu malo dublju (barem 3 prsta) škrovadu.
2.
Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka 4 jaja. Prvo izmiksati čvrst snijeg od bjelanjaka sa žličicom soli.
3.
Izmiješati (usitniti) sir, žumanjke, kajmak, prašak za pecivo, dodati ulje i mineralnu vodu, a zatim pažljivo umiješati bjelanjke, te sve pažljivo ručno izmiješati.
4.
Na dno škrovade položiti 2 kore tako da obložite i bočne strane, da “vise” strane. Poškropite malo uljem. Jednu lijepu, cijelu koru odvojiti sa strane za “poklopac”. Ostale kore jednu po jednu lagano gužvajte i umačite u nadjev, te redajte jednu do druge preko prve dvije kore u škrovadi. Kada potrošite sve kore, ako vam je ostalo nadjeva, prelijte ga preko kora, zatim preklopite krajevima donje dvije kore (koji su “visili” sa strane) a na kraju poklopite zadnjom korom koju ste ranije odvojili. Tu koru malo izbušite vilicom i sve zalijte jajem koje ste umutili s malo mineralne vode i ulja.
5.
Pecite oko 40 min.
6.
kada se malo ohladi, režite lijepe kocke.
Posluživanje
Uz kiselo mlijeko ili hladno pivo!
www.coolinarika.com
Monday, July 6, 2015
GIBANICA KOJA SE NAJBRŽR PRAVI PA MI JE VJEROVATNO ZBOG TOGA I NAJDRAŽA
1:03 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment