Thursday, July 30, 2015

NIKAD NISAM OVAKO NEŠTO DOBRO SA TIKVICAMA JELA: FANTAZIJA OD PUNJENI TIKVICA





… tikvice punimo na bezbroj načina, ovisno što volimo ili što nam se nađe u hladnjaku… moje današnje su inspirirane upravo onim što se našlo u hladnjaku i dijelim s vama ovu ekspres varijantu prepunu mirisa, okusa i boja…
Sastojci

500 g tikvica (2 veće)
½ žličice soli
4 češnja češnjaka
3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
50 ml Passate Podravka By Podravka
50 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog bosiljka
prstohvat Crnog papra mljevenog Podravka
5-6 žlica Krušnih mrvica
180 g polutvrdog sira (8 ploški) – ementaler, gauda, podravec ili dr.
200 g pureće šunke (8 ploški)


Priprema



1.
Tikvice operite, prerežite po duljini i izdubite da dobijete lađice. Posolite ih i pustite da odstoje dok pripremate nadjev.
2.
U višu posudu stavite izdubljeno “meso” tikvica, narezani češnjak, 2 žlice maslinova ulja, passatu, vrhnje, bosiljak, papar i sve dobro usitnite štapnim mikserom.
3.
Dodajte krušne mrvice i dobro promiješajte kako biste dobili gustu smjesu.
4.
Prerezane tikvice iznutra premažite s malo pripremljene smjese.
5.
Dvije ploške sira položite jednu do druge, a na njih položite po 2 ploške šunke. Po šunki lagano razmažite malo smjese, zarolajte i položite u izdubljenu tikvicu. Postupak ponovite s preostalim sirom i šunkom.
6.
U lim za pečenje stavite preostalu smjesu kako bi služila kao podloga za pripremljene tikvice. Na smjesu položite tikvice i lagano ih utisnite kako se ne bi izvrnule.
7.
Pokapajte ih s maslinovim uljem i pecite 25-30 minuta na 200 °C u prethodno zagrijanoj pećnici.
Posluživanje

Poslužite toplo neposredno nakon pripreme.
Savjet

Ako imate veće i deblje tikvice ili jednostavno želite da vam budu još mekše, pecite ih i do 10 minuta duže.



www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment