Piletina je tako mekana i prosto se topi u ustima :)
Sastojci
500 g pileceg filea
300 g sampinjona
1 glavica crnog luka
3 cena belog luka
1 sargarepa
malo ulja
po ukusu biljni zacin
po potrebi
senf i brasno
1 vezica persunovog lista
150 ml kisele pavlake
100 g gaude
Priprema
1.
Na ulju proprziti glavicu sitno iseckanog luka, dodati sampinjone isecene na listice i izrendanu sargarepu.
Sve dobro proprziti da uvri tecnost, zaciniti po ukusu, dodati beli luk, sitno iseckan list persuna i kiselu pavlaku.
2.
Pilece belo meso/ file/, iseci na tanke snicle, svaku premazati s malo senfa, uvaljati u brasno s obe strane i proprziti na zagrejanom ulju po 5 minuta s obe strane.
3.
Podmazati vatrostalnu posudu, po dnu rasporediti sampinjone,a preko sloziti pilece belo meso.
4.
Preko mesa narendati gaudu, sve lepo poravnati i peci u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 220 stepeni.
5.
Pecenu piletinu iseci po zelji i sluziti toplu.
www.coolinarika.com
Saturday, July 4, 2015
ODAVNO NISAM PROBALA UKUSNIJU PILETINU: JASMININA ZAPEČENA PILETINA
1:28 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment