Sunday, June 21, 2015

SNJEŽNA KRALJICA! PREKRASNA POSLASTICA, TOPI SE U USTIMA





Ova je Snježna kraljica možda malo drugačija od ostalih. Prekrasna poslastica, topi se u ustima, ne pre slatko, a punog okusa!
SASTOJCI
BIJELI BISKVIT
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
3 žlice ulja
4 žlice brašna glatkog
1/2 paketića praška za pecivo

 
KREMA
5 žumanjaka
150 g šećera
3 paketića vanil šećera
4 žlice gusitna Podravka
500 ml mlijeka
250 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje

JOŠ POTREBNO
200 g Petit Beurre keksa

 
mlijeka za namočiti kekse
2 vrećice Dolcela šlag pjene
kokosa za posipanje

PRIPREMA
BISKVIT
Izmiksati bjelanjke skoro do kraja, dodati šećer i ulje, miksati do kraja. Lagano, lagano umiješati (ne mikserom) brašno pomješano sa p.z.p. Razvući smjesu žlicom u namašćenom i pobrašnjenom plehu (ja pećem u 21×36). Peći na 175’C oko 15tak minuta dok sasvim malo požuti . Pečeno, mlačno lagano natopiti sa dvije žlice toplog mlijeka.

KREMA
Žumanjke, gustin i dve žlice mlijeka izmiksati i ukuhati u vruće mlijkeo kojem je dodan šećer. Kad je krema čvrsta, kuhana, u vruće umiješati maslac.
Kremu podjeliti na dva jednaka dijela. U jedan dio umješati omekšalu čokoladu, a drugi ostaje žut.

SLAGATI
Biskvit – crna krema – red petit keksa namočenih u mlijeko – žuta krema – šlag pjena – posipati kokosom.
Napraviti dan ranije, mora malo odstajati. Ja pokrijem protvan prozirnom folijom, pa sljedeći dan stavljam šlag pjenu po vrhu i posipam kokos!!!
Držati u frižideru, servirati hladno!
Posluživanje
Kolač se može raditi u obliku torte (26 cm), tada kod slaganja na bijelu kremu staviti još jedan red petit keksa, tek onda šlag i posipati kokosom!
presjek

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment