Ova je od domaćih kupina, brusnica, malina i višanja, a kao omiljena se pokazala upravo ona sa šumskim voćem.
SASTOJCI
TIJESTO
25 dag glatkog brašna
10 dag šećera
1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
8 dag maslaca
1 jaje
FIL
1/2 l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
20 dag šećera
80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
voće
preljev za tortu
RIPREMA
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.
NAPOMENA: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte žlicu kiselog vrhnja, malo maslaca, što god... nećete pogriješiti...
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.
Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.
Uvijek je pečem u kalupu promjera 26 cm.
Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći.
Izvor: www.coolinarika.com
Monday, June 1, 2015
MILERAM TORTA ZA 30 MINUTA! BRZO SE NAPRAVI A JOŠ BRŽE SMAŽE...
2:14 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment