SASTOJCI
• 200 g piskota (24 komada)
• 1 kg banana
ZUTI FIL
• 1litra narandzinog soka u tetrapaku
• 100 g margarina
• 4 kasike secera
• 2 vanilin secera
• 3 pudinga od banane
BELI FIL
• 6 dcl mleka
• 4 kasike secera
• 1-2 vanilin secera
• 6 punih kasika gustina ili brasna
• 100 g margarina
JOS POTREBNO
• 2 kesice slaga
• po zelji rendane cokolade (posuti po slagu)
PRIPREMA
1. U tepsiju 25cm x 40cm staviti paprir za pecenje (da bi se torta posle lakse prenela na tacnu), poslagati piskote.
2. 3 Pudinga razmutiti sa malo soka (od potrebne kolicine) A ostatak soka staviti da prokuva sa margarinom, secerom i vanilin secerom.
3. Pazljivo ukuvati puding (fli) i kuvati na laganoj vatri minut, dva. Tako vruc fil odmah istresti na piskote, poravnati i ostaviti da se ohladi.
4. U medjuvremenu skuvati drugi fil.
Gustin (ja sam ovoga puta koristila brasno, koje sam prosijala jer je gustin finiji pa ga nije potrebno prosijavati) ( i naravno uvek kad koristim brasno u filovima dobro izmutiti mikserom) razmutiti sa decilitar mleka oduzet od potrebne kolicine(6dcl). Postupak kuvanja isti kao u koraku broj 3.
5. Dok se beli fil hladi zuti se verovatno vec ohladio. Pazljivo preneti kolac na tacnu za posluzivanje. To bi trebalo biti vroma jednostavno jer smo stavili papir u tepsiju.
Poslagati banane secene na kolutove.
6. Banane po zelji poprskati sokom limuna da nebi tamnile.
7. U prohladjen beli fil dodati predhodno dobro izradjen margarin.
Filovati na banane.
8. Slag izmutiti i zavrsiti tortu.
Ne trebate cekati dugo da bi se posluzila samo je dovoljno da se malo rashladi u frizideru jer kao sto smo napomenili u receptu vruc fil se sipa na piskote tako da su one vec opustile.
Napomena:
Ja sam koristila puding od banane koji se kuva u 750ml melka. Ako koristite puding koji se kuva u 500 ml melka potrebno je dodati 4 kesice + extra kasika gustina ili brasna.
(Renci11ih je pravila sa 4 pudinga +gusin pa joj je fil malo gusci ispao, tako ako nezelite isto probajte sa manje pudinga).
Koristila sam BASAK puding, jedna vrecica je od 130 g i kuva se na 750ml mleka.
Narandzin sok po zelji zameniti sokom od banane u tetrapaku.
Posluživanje
U hladne dane posluziti uz vrucu kafu...a u leto ide perfektno uz ledeni caj sa ledom.
Nazalost tu su sve slicice koje sam uspela napraviti (a nema ih dovoljno) jer kako je brzo spremljena tako je jos brze nestala.
Izvor: https://www.coolinarika.com
Monday, June 1, 2015
KAPRI TORTA
2:14 AM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment