Bez pečenja, bez brašna, bez jaja!!! Lagano osvježenje za ljetne dane… hrskavi biskvit, limunkasta krema sa pireom od bobičastog voća
SASTOJCI
za biskvit
• 100g čokolade za kuhanje
• 150g keksića
• 100g nasjeckanih badema ili lješnjaka
• 80g maslaca
za kremu
• 350g malina,ribiza,jagoda…
• 150g šećera
• 400g svježeg sira
• 1 čvrsti jogurt
• 1 limun
• 2 vanilin šećera
• 300ml vrhnja za šlag
• 8 listića bijele želatine
PRIPREMA
Samljeti keksiće (koristila petit keks) i istući oguljene bademe (ja ih stavim u vrećicu pa istučem na grubo da ostanu veći komadi)
Istopiti u mikrovalnoj maslac i čokoladu odvojeno, prvo dodati maslac izmješati, zatim čokoladu.Ako keksići nisu dovoljno slatki dodati po potrebi šećera.
Obložiti dno kalupa za torte (22cm) papirom a rub namastiti pa smjesu utisnuti ravnomjerno u kalup i staviti u hladnjak
Za pire i kremu odvojeno namočite 3 i 5 listića želatine, desetak bobica voća pustiti za dekoraciju
Smiksati u kašu bobičasto voće po želji i dodati 50g šećera, 3 lisića želatine rastopiti u tankom mlazu (možete ju otopiti u mikrovalnoj bez dodatka vode ) i umiješati u pire pa staviti u hladnjak na pola sata
Pomiješati svježi sir, vanilin šećer, sok i koricu limuna pa dodati jogurt (ja sam koristila sa aromom vanilije) Na isti način otopiti 5 listića želatine i pridodati siru pustiti 20-ak min u zamrzivaču i kad se počne želirati dodati šlag ( dio šlaga pustiti za dekoraciju)
Premazati kremu po biskvitu na nju staviti želirajuću kremu od voća i pomoću male pjenjače lagano umiješati prema dolje da ostanu male šare u presjeku (što ja i nisam najbolje izvela)
Držati tortu oko 4 sata u hladnjaku.odvojiti oprezno od kalupa i ukrasiti.
POSLUZIVANJE
Torta je mix dva recepta iz jednog mjesečnog časopisa ja sam ju malo skrojila po svome,inače su u biskvitu čokoladni keksići i lješnjaci a u kremu sam dodala jogurt i smanjila količinu sira da krema dobije lakšu notu.Nadam se da ćete isprobati i uživati!
Izvor: http://www.coolinarika.com
Wednesday, May 13, 2015
TORTA ZA LJETNE DANE(BEZ PECENJA)- BEZ BRASNA I JAJA
12:59 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment