Sunday, December 20, 2015

Roščići od kokosa




Sastojci
200 grama Oštrog brašna Podravka
300 grama Glatkog brašna Podravka
pol vrećice Prašak za pecivo Docela
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
100 grama Kokosa
200 grama Šećera kristal
250 grama Margarina
4 - 5 velikih žlica Mlijeka
šećer u prahu Dolcela
2 jaja


Priprema
1.
U posudu izmješati sve suhe sastojke. Dodati jaja i omekšali margarin. Umijesiti tijesto. Na kraju dodati mlijeko po potrebi (ovisno o veličini jaja). Meni je trebalo 5 velikih žlica mlijeka. Formirati tijesto.

2.
Tijesto staviti u hladnjak na 1 sat.

3.
Od tijesta praviti roščiće. Složiti ih u tepsiju koja je oblažena papirom za pečenje.

4.
Roščiće staviti u rolu na 180 stupnjeva oko 8-10 minuta.
Moraju ostati bijeli. Ohlađene posuti šećerom u prahu.






0 comments:

Post a Comment