Sastojci
Tijesto(kalup 22cm)
3 jaja
80 g šećera
prstohvat soli
250 g glatkog brašna
150 g kiselog vrhnja
150 ml ulja
1 prašak za pecivo Docela
1 Vanilin šećer Dolcela
5 ml vanilin ekstrakt
5 ml ruma
ribana korica 1 limuna i 1 naranče
200 g kandiranog i suhog voća(citronat,orangeat,grožđice,brusnice,papaja)
1 puna velika žlica tople vode
20 g kakaa u prahu
Priprema
1.
Sve sastojke redom,osim kandiranog,suhog voća,vode i kakaa,stavljate u posudu za miješanje i mikserom miksate par minuta dok se smjesa ne ujednači.
Podijelite smjesu na dva dijela.
U jedan dio dodate kakao i vodu,promiksajte da se smjesa ujednači.
Kandirano i suho voće dodate u svaku polovicu smjese u jednakoj količini.
Pomiješajte špatulom da se voće sjedini sa smjesom.
2.
Namastite kalup za kuglof sa maslacem i pospite sa brašnom.
Istresite višak brašna.
Ulijte prvo svijetlu smjesu,protresite kalup da se smjesa izjenači.
Sada dodajte tamnu smjesu.
Stavite kuglof peći na 180C-30 minuta,a zatim smanjite na 150C i pecite još 15 minuta.
Provjerite štapićem za ražnjiće da li je kuglof pečen.
Ostavite kuglof u kalupu još 10-15 minuta,pa ga lagano preokrenite na pladanj za serviranje.
Pospite sa šećerom u prahu.
Posluživanje
Režite na kriške i servirajte uz kavu ili čaj.
0 comments:
Post a Comment