SASTOJCI
Biskvit
• 7 bjelanjaka
• 1/4 zlicice soli
• 8 zumanjaka
• 170 g secera
• 4 zlice vrele vode
• 1,1/2 zlice kakaa
• 2,1/2 zlice brasna
• 3 zlice mljvenih badema
• 1,1/2 zlica gustina
Voce
• 300 g visanja ( otkostenih )
• 3-4 zlice brandy ili konjaka
Preljev
• 6 zlica secera
• 8 zlica vode
• tekucina od namakanja visanja
Nadjev
• 1 l i 250 ml mlijeka
• 2 vanilije
• 100 g gustina
• 300 g secera
• 1/4 zlicice soli
• 4 jaja
• 120 g maslaca
Dorada
• otopljena cokolada
• tuceno slatko vrhnje
PRIPREMA
Najprije napravi nadjev tako sto ces staviti mlijeko da se kuha . U manjoj zdjelici dobro izmuti vaniliju , gustin ,secer , sol i jaja . Dobivenu smjesu uspi u kipuce mlijeko i kuhaj uz stalno mijesanje dok se ne zgusne . Skini sa vatre i u u vrelo umijesaj maslac . Mijesaj dok se sav maslac ne otopi . Prekrij folijom i ohladi .
Dok se nadjev hladi napravi biskvit tako sto ces najprije pomijesati kakao sa vrelom vodom da ne bude grudica . Ostavi da se prohladi do upotrebe . Bjelanjke i sol ulupaj u cvrstu pjenicu . Ostavi sa strane do upotrebe . U posebnoj zdjeli miksaj zumanjke sa secerom dok ne pobijele pa im dodaj prohladjeni kakao .
U manju zdjelicu pomijesaj brasno , bademe i gustin .Smjesi zumanjaka i kakaa dodaji mjesavinu brasna i pjenicu od bjelanjaka u tri navrata . Mijesaj iskljucivo spatulom .
Najveci pleh od pecnice oblozi papirom za pecenje i premazi sa maslom , pa uspi polovicu smjese za biskvit , poravnaj i stavi u ugrijenu pecnicu na 170 stupnjeva oko 10 min . Peceni biskvit skupa sa papirom prebaci na resetku za hladjenje . Na isti nacin ispeci i drugi dio biskvita .
Dok se sve hladi pomijesaj ociscene visnje sa brandy-em ili konjakom i ostavi tako do upotrebe. Za preljev pomijesaj vodu i secer i stavi kuhati . Kuhaj dok se secer ne otopi . Skini sa vatre i ohladi .
Ohladjene biskvite po sirini prerezi na tri dijela tako da dobijes sest traka . Visnje ocijedi od tekucine u kojoj su se namakale i krupno ih narezi .Tekucinu od namakanja visanja umijesaj u hladnu secernu otopinu . Dobivenom tekucinom navlazi biskvite .
Na servirni tanjur polozi jednu natopljenu traku biskvita i premazi sa 5-6 zlica nadjeva , pospi sa 1/5 visnja , preklopi sa drugim natopljenim biskvitom i njega premazi sa nadjevom i pospi sa visnjama .
Ovako slazi biskvite , nadjev i visnje dok ne poslozis sve biskvite .
Ostatkom nadjeva premazi stranice i povrsinu kolaca . Sve spremi u hladnjak na nekoliko sati da se sve lijepo stisne i rashladi . Kolac dekoriraj po svom nahodjenju . Mozes ga samo isarati otopljenom cokoladom i stranice obloziti narezanim bademima ili sve jos premazati i dekorirati ulupanim slatkim vrhnjem .
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Saturday, December 19, 2015
Čokoladne kocke s višnjama i slastičarskom kremom
11:07 AM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment