Sunday, December 20, 2015

Karamel prutići

Sastojci
Sastojci za karamel smjesu:
10 žlica vode
200 g karamel bombona
150 g mljevenih oraha/lješnjaka
150 g mljevenog keksa
80 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca
Sastojci za bijelu smjesu:
7 žlica vode
150 g šećera
150 g mljevenih oraha
150 g maslaca
150 g mljevenog keksa
Sastojci za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
120 g maslaca



Priprema
1.
Priprema karamel smjese
Lješnjak karamele preliti vodom i lagano ih otapati na pari. Dodati maslac, te ostale sastojke. Kuhati 1-2 minute kako bi se sastojci sjedinili te smjesu izliti u maslacem namazan pekač veličine 34 x 23 cm. Smjesu poravnati vlažnim nožem te kolač spremiti u zamrzivač dok se priprema druga smjesa.
2.
Karamel prutići

Sastojci za karamel smjesu:
10 žlica vode
200 g karamel bombona
150 g mljevenih oraha/lješnjaka
150 g mljevenog keksa (Plazma)
80 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca

Sastojci za bijelu smjesu:
7 žlica vode
150 g šećera
150 g mljevenih oraha
150 g maslaca
150 g mljevenog keksa

Sastojci za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
120 g maslaca

Priprema bijele smjese

Vodu i šećer kuhati 2-3 minute, dodati maslac te ostale sastojke. Kuhati 1-2 minute. Smjesu izliti na prvu smjesu i poravnati. Bajaderu hladiti nekoliko sati te ju preliti čokoladnom glazurom.

3.
Čokoladna glazura
Čokoladu i maslac otopiti na pari, malo ohladiti i preliti kolač. Hladiti kolač na sobnoj temperaturi oko 2 sata te ga spremiti u hladnjak.
4.
http://www.odslatkogasladje.net/#!boini-kolai/cyze




0 comments:

Post a Comment