Saturday, December 19, 2015

Limunići na oblacima.






SASTOJCI
podloga
•  200 g integralnog keksa (digestiv)
•  40 g putra


 
krema od limuna
•  4-6 limeta
•  ili parlimuna (domaćih)
•  4 žutanjka (xl)
•  400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka

snijeg
•  4 bjelanjka
•  150 g šećera u prahu
•  1/2 žličice praška za pecivo


 
PRIPREMA
kekse (koristila sam digestiv kekse) usitnite u multipraktiku, pomiješajte s otopljenim putrom i utisnite u okrugli (odvojivi) kalup. ja sam na dno kalupa izrezala krug pek papira pa na to stavila kekse..
pecite oko 7 minuta na 180°C.. izvadite i ostavite da se ohladi.. koristila sam domaće limune koji su zapravo križanci s limetom, izrazito mirisni i sočni.. naribajte koricu jednog limuna na sitno, a ostale iscijedite da dobijete 1, 25 dl soka.. miksajte žutanjke s kondenziranim mlijekom par minuta, dodajte limunov(limetin) sok i koricu te izmješajte.. rasporedite kremu preko keksića i poravnajte..
bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa mu polako dodajte šećer u prahu izmješan s praškom za pecivo..sve dobro izmiksajte..
dobijenu pjenu stavite preko kreme.. malo potapkajte žlicom i izvucite male vrhove, to izgleda fino dekorativno.. pecite na donjoj rešetki oko 30 minuta na 170 °C, snijeg treba dobiti laganu zlaćanu boju.. ostavite da se dobro ohladi i njamiiiiiiii i još :)

POSLUZIVANJE
prefini ,lagani,pjenasti, slatki, kiselkasti..ma ne možete ga prestati jesti ;)

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment