Friday, October 16, 2015

Zapečeni kruh ili (bruskete) sa belim lukom



Sastojci
100 gr. omekšalog maslaca
3 glave bijelog luka
2 žlice maslinovog ulja
400 gr. vekna kruha
2 žlice iskosanog peršina
200 gr. izrendanog žutog sira
prstohvat soli

Priprema Jednostavno
1
Luk ..oljuštite prvi sloj i isecite gornji deo kao da sečete poklopac.Luk stavite u tepsiju na foliju i pokapajte sa maslinovim uljem.Pecite u zagrejanoj pečnici na 200 stepeni pola sata.
2
Sir naribajte,dodajte maslac,iskosani peršin i malo posolite.Luk ohladite i istisnite i ispasirajte i dodajte smjesi.Sve zajedno izmješajte.
3
Namažite kriške kruha i zapecite ih u pečnici na najvišoj temperaturi na 250 stepeni 4 minuta.Možete jesti kao doručak,večeru ili narežite na kockice i obogatite još sa komadič paradajza i kolutić kuhanog jajeta i napravite bruskete.Služite toplo ili hladno.
4
Recept sam našla na stranci Femina .Dobar tek !!!

0 comments:

Post a Comment