Friday, August 14, 2015

CRNO-BIJELI ČUPAVCI






volim bijelu čokoladu u i na kolačima-pa sam zamislila čupavce u bijeloj čokoladi i odlučila isprobati tu kombinaciju...ispalo je bolje nego sam očekivala-okus bijele čokolade daje sasvim neki novi okus čupavcima...drugčije a ipak isto...

SASTOJCI
Biskvit:
• 4 jaja
• 25 dag šećera
• 5 dag margarina
• 1,5 dcl mlijeka
• 0,5 dcl ulja
• 1 pecilni
• 25 dag oštrog brašna
• 1 ampulica arome naranđe
• 2 v.ž kakao praha


 

Preljev:
• 1 margarin
• 20 dag šećera
• 1 vanilin
• 20 dag bijele čokolade(bijela s sjeckanim bademima i rižinim pahuljicama)
• mlijeka po potrebi

Posip:
• 20 dag kokosovog brašna


 

PRIPREMA
1. Za biskvit izmiksaj jaja s šećerom i margarinom da bude pjenasto,pa dodaj ulje i mlijeko,aromu naranđe.Pomiješaj brašno s pecilnim i kakaom pa polagano umiješaj u smjesu s jajima.Ispeci biskvit na 180 stupnjeva oko 30 minuta u plehu 35*22 cm.

2. Za kremu rastopi margarin s oba šećera i bijelom čokoladom pa po potrebi dodaj mlijeko da nebude pregusto ni prerijetko-da se biskvit može lijepo umočiti.Ja sam koristila čokoladu bijelu s sjeckanim bademima i rižinim pahuljicama pa mi je bilo malo teže uvaljati zato preporučam običnu bijelu čokoladu(iako je i s ovom fino)

3. Pečeni biskvit odvoji od pek papira i nareži na kocke.U jedan tanjur sipaj kokosovo brašno.

4. Kocke umoči u bijelu čokoladu pa uvaljaj u kokos.Tepsiju posipaj mrvicama kokosa i na njih redaj čupavce,dobro ohladi pa posluži.

Izvor: https://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment