Monday, August 24, 2015

DALMATINSKE ŠNICLE! JAKO SU JEDNOSTAVNE ZA NAPRAVITI, A JAKO FINE ZA PAPATI, PA SAM ODLUČILA PODIJELITI IH S VAMA…






Recept sam dobila prije 10-ak godina od bivše radne kolegice. S kolegicom nisam više u kontaktu, ali kad god radim ove šnicle, sjetim je se :)
SASTOJCI
1 dl maslinovog ulja
4-6 kom. junećih šnicli
2-3 glavice luka
4-5 kom. rajčica
2-3 kom. mrkve
2-3 čena češnjaka

 
sol, papar vegeta, sjeckani peršin

PRIPREMA
1.
U vatrostalnu posudu( koja ima poklopac) staviti 1 dl ulja
2.
Šnicle istući, s jedne strane posoliti i popapriti, a s druge posuti vegetom
3.
Luk, rajčicu, mrkvu isjeći na klutove.
4.
Češnjak, i peršin sitno isjeckati.
5.

 
U posudu prvo složiti red povrća, pa po njemu red šnicli, po šniclima posuti češnjak i peršin, slagati tako da na vrhu bude povrće.
6.
Pokolopiti i staviti na štednjak na laganu vatru, ako je plin smanjiti ga na najmanje, a isto tako i električni štednjak.
7.
Kuhati na laganoj vatri 1, 5-2 sata.Posudu povremeno protresti.
8.
I to je to.
9.
Možete služiti s pireom ili tijestom, kome je šta draže :)

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment