Stalno probavam neke nove kombinacije da bi dobila socne hamburgere.Od kada sam probala ovu kombinaciju redovno se traži komad više a gosti ne odlaze iz kuće bez ovog sjajnog recepta.Uvjerite se i sami
Sastojci
2 kg mljevene junetine
1/2 solje mlijeka u prahu(solja 250 ml)
2 male kasike soli
1 mala kasika garlic salt
1/4 male kasike tucane ljute paprike
1/2 male kasike svjeze mljevenog bibera
1 mala kasika
bijelog luka u prahu
1 mala kasika crvene paprike
2 male kasike luka u prahu
3 velike kasike soja sosa
1/2 solje krusnih mrvica(ja sam koristila Japanske Panko mrvice)
Priprema
1.
U vecu zdjelu staviti meso i sve navedene zacine i dobro pomijesati.
traba da se mijse oko 5 minuta da bi se sve dobro sjedinilo.
2.
Od pripremljene smjese praviti vece hamburgere i redati u dublju tepsiju ili zdjelu koju ste prethodno premazali uljem.Ja sam od ove kolicine mesa dobila 13 velikih hamburgera,a vi mozete raditi po zeljenoj velicini.
3.
Pripremljene hamburgere dobro zatvoriti i ostaviti u frizideru najbolje preko noci.
4.
Prziti hamburgere na rostilju ili u teflonskoj tavi 7 minuta sa svake strane na umjerenoj temperaturi ili pozelji,ovisno koliko zelite da su kuhani.
www.coolinarika.com
Thursday, August 27, 2015
KAO IZ NAJBOLJI RESTORANA NAPRAVITE BRZI RUČAK SA KOJIM ĆE BITI SVI ZADOVOLJNI: NAJSOČNI HAMBURGERI
4:19 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment