Jedan od prvih recepata koje sam zapisala u bilježnicu,jako davno.Nisam ga pravila godinama i zaboravila sam koliko je mekan i sočan.Najjednostavniji recepti često budu i nepravedno zanemareni.
Sastojci
3 žumanjka
1 čaša ulja
1 i pol čaša Dukat Brzo i Fino Cremoso kulinarskog krem jogurta
1 i pol čaša šećera
3 čaše brašna +1 prašak za pecivo
3 bjeljanjka
Priprema
1.
Prvo razdvojiti jaja,napraviti snijeg i staviti sa strane.
2.
Miksati žumanjke,šećer,jogurt i ulje.Dodavati brašno u koje je izmiješan prašak za pecivo.
3.
Lagano,kuhačom,umiješati snijeg.
4.
Pomastiti i pobrašniti pleh(21×32 cm) i u njega uliti smjesu biskvita.Po vrhu poslagati višnje.
5.
Peći 40-50 min(150*-160*).
6.
Na pečeno se može staviti šlag ili samo posipati sitnim šećerom.
7.
Umjesto višanja može i neko drugo voće(plave šljive,maline…).
www.coolinarika.com
Monday, August 24, 2015
VOĆNI JOGURT KOLAČ KOJI OSTAJE SVJEŽ NEKOLIKO DANA
3:59 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment