SASTOJCI
TESTO
• 100g secera
• 1 jaje
• 100g masti
• 4 kasike mleka
• 350g brasna
• 3 kasike kakaa
• 1 prasak za pecivo
KREMA
• 7dl mleka
• 2 vanil secera + 1 kasika arome vanile
• 3 kasike gustina
• 5 kasika brasna
• 250g margarina
• 200g secera u prahu
GLAZURA
• 100g cokolade
• 2 kasike secera
• 2kasike mleka
• 3 kapi ulja
JOS
• 210g bebi piskota
• 1dl mleka
• malo ruma
PRIPREMA
Za kore
Posebno promesati prosejano brasno sa praskom za pecivo i kakao.
Posebno razmutiti jaje,secer,mleko,rastopljenu mast pa dodati brasno sa praskom za pecivo i kakaom i umesiti testo.
Testo podeliti na dva dela.
Testo razviti na poledjini nejveceg pleha koji imate od sporeta(najbolje na papiru za pecenje).
To isto uraditi i sa drugim delom testa.
Peci kore na 180 stepeni oko 8 minuta.
Za kremu
Razmutiti vanil secer,gustin i brasno u malo mleka i ukuvati u ostalom mleku.
Penasto umutiti margarin sa secerom u prahu pa dodati u ohladjen fil.Po zelji u fil mozete dodati malo ruma i arome vanile....
Za glazuru
Na pari rastopiti cokoladu sa secerom,mlekom i uljem.
Gotovu koru poloziti na tacnu pa premazati sa polovinom pripremljene kreme.
Na krem sloziti piskote kratko namocene u rum razredjen sa mlekom pa ih premazati ostatkom fila i poklopiti sa drugom korom.Kolac preliti sa glazurom.
POSLUZIVANJE
Kolac bi trebao da prenoci u frizideru da kore malo omeksaju,a tek sutradan ga seci.
Mozete seci na stanglice ili kocke.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Thursday, August 27, 2015
JEDNOSTAVNE SU ZA NAPRAVITI I JAKO LEPO IZGLEDAJU: KOCKE OD PIŠKOTA
5:00 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment