Wednesday, July 1, 2015

BLATO KOLAC CE VAS ODUSEVITI! KOJI JE JAKO FINOG OKUSA





Naziv dobio po tome jer se sastojci izlome i zgnječe rukama tako da smjesa nalik na blato. Super se formira i jako je finog okusa.

SASTOJCI
Biskvit
•  6 jaja
•  9 žlica šećera
•  9 žlica brašna (ili 8 brašna + 1 kakao)
•  1 prašak za pecivo
•  1valili šećer

dodatak
•  150 g čokolade za kuhanje
•  250 g margarina
•  200 g višanja iz kompota
•  1 dl ruma (ili manje - po želji)
•  3 velike žlice marmelade ili pekmeza od višanja ili marelice

glazura
•  100 g margarina
•  200 g čokolade za kuhanje



PRIPREMA
Ispeći biskvit, malo ohladiti i izlomiti u veliku zdjelu (kada sam ovo radila prije par godina - moj suprug je rekao: "jesi li ti normalna biskvit je baš dobro ispao").
U mikrovalnoj otopiti čokoladu i margarin , malo ohladiti i dodati - preliti preko izlomljenog biskvita. Dodati još višnje, rum i marmelade od višanja ili marelice.
Sve sastojke dobro izmješati - izgnječiti rukama kako bi se dobila kompaktna smjesa - nalik na blato.
Na tacnu staviti komad folije - i na fojiji oblikovati rukama smjesu - roladu i omotati je folijom.



Ostaviti preko noći u hladnjaku.
Drugi dan odmotati - maknuti foliju i preliti glazurom od čokolade.
Ispadnu dvije rolade otprilike 5cm široke i 25cm duge.
Mogu se raditi i male kuglice...

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment