Naziv dobio po tome jer se sastojci izlome i zgnječe rukama tako da smjesa nalik na blato. Super se formira i jako je finog okusa.
SASTOJCI
Biskvit
• 6 jaja
• 9 žlica šećera
• 9 žlica brašna (ili 8 brašna + 1 kakao)
• 1 prašak za pecivo
• 1valili šećer
dodatak
• 150 g čokolade za kuhanje
• 250 g margarina
• 200 g višanja iz kompota
• 1 dl ruma (ili manje - po želji)
• 3 velike žlice marmelade ili pekmeza od višanja ili marelice
glazura
• 100 g margarina
• 200 g čokolade za kuhanje
PRIPREMA
Ispeći biskvit, malo ohladiti i izlomiti u veliku zdjelu (kada sam ovo radila prije par godina - moj suprug je rekao: "jesi li ti normalna biskvit je baš dobro ispao").
U mikrovalnoj otopiti čokoladu i margarin , malo ohladiti i dodati - preliti preko izlomljenog biskvita. Dodati još višnje, rum i marmelade od višanja ili marelice.
Sve sastojke dobro izmješati - izgnječiti rukama kako bi se dobila kompaktna smjesa - nalik na blato.
Na tacnu staviti komad folije - i na fojiji oblikovati rukama smjesu - roladu i omotati je folijom.
Ostaviti preko noći u hladnjaku.
Drugi dan odmotati - maknuti foliju i preliti glazurom od čokolade.
Ispadnu dvije rolade otprilike 5cm široke i 25cm duge.
Mogu se raditi i male kuglice...
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Wednesday, July 1, 2015
BLATO KOLAC CE VAS ODUSEVITI! KOJI JE JAKO FINOG OKUSA
5:51 AM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment