Potrebno je imati samo dovoljno banana
Sastojci
Za koru
1 banana
4 jajeta
1 šolja brašna
1 dl ulja
10 g cimeta
1 prašak za pecivo
4 kašike šećera
Za fil
300 g šećera
2 dl slatke pavlake
150 g margarina
200 g šlaga
2,5 dl mleka
4 banane
Dekoracija
50 g čokolade
Priprema
Kora
Pjenasto umutiti jaja i šećer. Dodati ulje, brašno, cimet i prašak za pecivo i umutiti mikserom. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom, poslagati po dnu kolutove banane. Preliti ih pripremljenom smjesom za koru i peći na 190 stepeni.
Fil
U šerpu sipati 300 g šećera i zagrijavati na umjerenoj temperaturi, dok se ne karamelizuje. Potom dodati toplu slatku pavlaku i nastaviti sa kuhvanjem mješajući, dok karamel ne dobije potrebnu gustinu. Skloniti sa ringle, pa u topao fil dodati margarin. Promješati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag sa mlijekom, pa dodati polovinu fila od karamele i promješati.
Na kraju pečenu koru premazati filom od karamela i šlaga, poslagati kolutove banana i premazati preostalom karamelom. Posuti rendanom čokoladom.
Izvor:http://blog.neum-bih.com
Monday, June 15, 2015
KARAMEL KOLAČ S BANANAMA – RECEPT!
3:03 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment