Monday, June 15, 2015

CRVENKAPICA





U moru Crvenkapica provirila je još jedna,nadam se ne identična nijednoj dosad objavljenoj,iako su sve vrlo slične,ovo je moja verzija!!

SASTOJCI
Biskvit:
• 4 jaja
• 15 dag smeđeg šećera
• 2 rum šećera
• 10 dag maslaca
• 3 dl mlijeka
• 20 dag brašna
• 1 prašak za pecivo
• 3 žlice kakaa
• 1 staklenka kompota od višanja


 

Krema:
• 40 dag svježeg sira
• 6 žlica šećera
• 3 vanil šećera
• 4 dl slatkog vrhnja

Preljev:
• 2 crvena preljeva za torte
• sok od kompota
• voda
• šećer


 

PRIPREMA
1. Pećnicu zagrijte na 180 °C.Po napisanom redoslijedu izmiksajte sastojke za biskvit. Smjesu izlijte u kalup za kolač(ja često radim u okruglom za torte). Po smjesi poslažite višnje koje ste malo posuli šećerom. Stavite peći 20-25 minuta.U međuvremenu izmiksajte slatko vrhnje u tučeno. Spremite u hladnjak.

2. Nadjev od sira i obje vrste šećera umješajte u tučeno slatko vrhnje. Premažite preko ohlađenog kolača.Stavite 1/2 h u hladnjak.

3. Preljev kuhajte od vode iz kompota i dodajte vodu i šećer,prema uputi na preljevu. Kad se ukuha,ostavite da se malo ohladi, pa lagano prelijte preko ohlađenog kolača,pa vratite u hladnjak na 2 h.

Izvor: https://www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment