Prave se jednostavno, brzo…
SASTOJCI
Palacinke:
600 gr. brasno
3 jajeta
gazirana voda po potrebi
PUNJENJE
200-300 gr. dimljene pecenice
200-300 gr. dimljenog sira
4-5 kisela krastavca
200 gr. dimljene slanine ( za odozgo)
PRELIV
1 casa kisele pavlake
1 casa mileram
100 gr. kackavalja
kecap
PRIPREMA
1.
Ispecite palacinke.
Za fil, pecenicu iseckajte na kockice a sir i krastavce naribajte.
2.
Filujte palacinku i zavijte je kao sarmu.
3.
Poredjajte sve sarmice u namastenu posudu, a odozgo naredjajte slaninu. Stavite posudu u zagrijanu pecnicu na desetak min.
4.
Izvadite posudu iz pecnice i prelijte je pavlakom i mileramom (ako nemate mileram, duplirajte pavlaku), kackavalj naribajte odozgo, stavite kecap i vratite posudu u pecnicu na jos desetak min.
Posluživanje
juce sam imala goste pa mi je bilo nezgodno da slikam gotove sarmice…
fil mozete prilagoditi vasem ukusu…
http://www.coolinarika.com/
Saturday, August 22, 2015
SARME, SKORO PA ISTE :))
5:50 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment