Thursday, August 13, 2015

GRAŠAK SA KROMPIROM I PILEĆIM BATACIMA






Najviše volim obična, svakodneva domaća jela. Ovaj grašak je upravo takvo jelo, klasika moje kuhinje. :)


Sastojci

800 g graška
1 manja crnog luka
500 g pilećih bataka bez kostiju
200 g krompira
1 kašika ulja
so
biber
20 g dodatka za jelo
500 ml vode
1 kašičica suve mirođije
100 ml soka od paradajza



Prilog

200 g crnog hleba

Priprema

Na umereno zagrejanom ulju dinstati sitno sečeni crni luk. Kad porumeni dodati sitno isečeno meso bataka odvojenih od kožice i kostiju. Sve to dinstati 10-ak minuta, dodati grašak, začiniti i naliti vodom. Ostaviti da se dinsta 20-ak minuta. Dodati krompir isečen na sitne kockice. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dodavanje vode. Pred kraj dodati sok od paradajza, začine i mirođiju. Ostaviti da kuva dok se krompir ne skuva.
Pravi gurmanski obrok, dobro poznat u našoj nacionalnoj kuhinji. Meso prilikom pripreme obavezno osloboditi kožice. Rastvorljiva dijetna vlakna iz graška mogu da pomognu u snižavanju vrednosti šećera i masnoća u krvi.


Izvor: kuhinjica.rs

0 comments:

Post a Comment