Thursday, July 2, 2015

PARFE TORTA OD LJEŠNJAKA I BIJELE ČOKOLADE





Lagana i pjenasta!
SASTOJCI
ZA BISKVIT
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
5 žlica brašna
3 žlice mljevenih prženih lješnjaka

 
par kapi arome vanilije
1/2 vrećice praška za pecivo
za preljev 1,5 - 2 dcl mlijeka

ZA KREMU
6 dcl mlijeka
6 žumanjaka
150 g šećera
vrećica vanilija šećer bourbon
200 g bijele čokolade
2 vrećice želatine
100 g mljevenih prženih lješnjaka
500 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA
ZA BISKVIT
1.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg, dodajte im šećer i aromu vanilije.

 
Izmiješajte prosijano brašno s lješnjacima i praškom za pecivo, lagano miješajući dodajte smjesi od bjelanjaka.
Okrugli kalup  26 cm namastite i lagano pobrašnite. Izlijte smjesu u kalup, poravnajte lopaticom. Pecite 10 minuta.
Još vrući biskvit prelijte s vrelim mlijekom.


ZA KREMU

1.
Žumanjke izmiješajte s obje vrste šećera i malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da zakuha. Želatine prelijte s 8 žlica hladne vode i ostavite da nabubri.
Kad mlijeko zakuha smanjite vatru, te lagano miješajući pjenjačom ulijevajte smjesu od žumanjaka. Kuhajte još 2 minuta na laganoj vatri.
U vrelu smjesu dodajte nasjeckanu bijelu čokoladu, miješajte dok se ne otopi, potom dodajte želatinu, te također je dobro umiješajte u kremu, možete i mikserom. Kremu prebacite u drugu posudu da se ohladi. Vrhnje stucite u šlag, te mu dodajte kremu od žumanjaka, potom u kremu lagano lopaticom umiješajte mljevene lješnjake. Kremu istresite na biskvit i zagladite. Ukrasite je po želji. Ja sam je išarala otopljenom tamnom čokoladom i posula naribanom bijelom čokoladom.
Tortu ostavite par sati u hladnjaku da se stisne.

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment