Nedavno me jedna kulinarska emisija podsjetila na mirise djetinjstva. Kad sam bila mala stvarno smo ove polpetiće često jeli i .... ponekad…. kao da ponovno osjećam mirise tih davnih dana….. Probajte ih i vi!
SASTOJCI
3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe
50 dkg krumpira
2-3 žlice maslinova ulja
po želji češnjaka
po želji peršina
soli,bibera
PRIPREMA
Očistite krumpir, narežite ga na kockice, posolite i stavite kuhati
Dok se krumpir kuha na tavici ispecite filete
Kad je krumpir kuhan, procijedite ga ,dodajte maslinovo ulje i po želji češnjaka i peršina.Ja volim i češnjak i peršin i kod mene je toga bilo punooooo.
Sve to lijepo izmiksajte da bude kao pire.
U izmiksani krumpir dodajte na komadiće izmrvljene filete ribe, posolite, popaprite i ako želite dodajte još češnjaka i peršina.Po potrebi i želji:))
Sve izmješajte žlicom da se svi sastojci prožmu.
Kad ste to napravili malo namočite dlanove (jer je smjesa malo ljepljiva) i uzimajte rukom komade te smjese te oblikujte kuglice, malo ih spljoštite i slažite ih na tacnu
Sad te polpetice panirajte.Znači idu u brašno.. jaja…mrvice.
Stavljajte ih na vruće ulje.Treba im vrlo kratko da budu gotove jer je ustvari sve već kuhano…samo da poprimi malo zlaćane boje
POSLUZIVANJE
Ovaj recept je meni stvarno genijalan, a pogotovo kada se zna desit da ostanu riba ,dvije od roštilja pa ja onda to lijepo očistim od kostiju i kože ,skuham krumpir i sve ostalo po receptu i imam savršeno novo jelo…ili za večeru ili ostavim očišćenu ribu u frižideru pa imam drugi dan za ručak savršene polpete!!!!!
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Wednesday, July 1, 2015
MIRISI DAVNINA... SAVRŠEN RUČAK ILI VEČERA SAMO TO TREBATE ODLUČITI
12:31 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment