Tikvice na sto načina...
Sastojci
2-3 tikvice
150gr sitnog sira za pite
1. kaš. milerama
2+1dl mleka
1 veća glavica belog luka
so,biber,m.orašče
mirodjija
1.kašika brašna
malo maslinovog ulja i putera
parmezan po ukusu
Priprema
1.
Tikvice isecite na komadiće i kratko obarite u kipućoj vodi. Procedite ih.
2.
Razmutite brašno u 2dl mleka. Umešajte mileram i sitan sir da dobijete kremastu masu. Otopite puter na maslinovom ulju i masu izručite na zagrejanu masnoću,promešajte, pa kad počne da se zgušnjava,sklonite sa ringle.
3.
Sjedinite tikvice sa kremom pa dodajte začine i malo parmezana ili nekog drugog narendanog sira po želji.
Sitno iseckajte mirodjiju i dodajte tikvicama.
4.
Beli luk naseckajte vrlo sitno. Zavrite 1 dl mleka,dodajte b.luk a potom odmah uspite preko tikvica,pa ih prokuvajte još jednom kratko,da bace ključ-dva. Pospite rendanim parmezanom.
Posluživanje
Ovaj prilog izuzetan je uz barena mesa,pre svega piletinu,ali ga možete jesti i uz testeninu ili njoke,knedle,kao i omlet.
Izvor: www.coolinarika.com
Monday, June 15, 2015
TIKVICE VOLIM NA STO NAČINA AL OVO MI JE OMILJENI: TIKVICE U SPECIJALNOM KREM SOSU
11:15 AM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment