Monday, June 15, 2015

TIKVICE VOLIM NA STO NAČINA AL OVO MI JE OMILJENI: TIKVICE U SPECIJALNOM KREM SOSU

Tikvice u krem sosu od sira



Tikvice na sto načina...
Sastojci

2-3 tikvice
150gr sitnog sira za pite
1. kaš. milerama
2+1dl mleka
1 veća glavica belog luka
so,biber,m.orašče
mirodjija
1.kašika brašna


  malo maslinovog ulja i putera
parmezan po ukusu
Priprema

1.
Tikvice isecite na komadiće i kratko obarite u kipućoj vodi. Procedite ih.
2.
Razmutite brašno u 2dl mleka. Umešajte mileram i sitan sir da dobijete kremastu masu. Otopite puter na maslinovom ulju i  masu izručite na zagrejanu masnoću,promešajte, pa kad počne da se zgušnjava,sklonite sa ringle.
3.
Sjedinite tikvice sa kremom pa dodajte začine i malo parmezana ili nekog drugog narendanog sira po želji.


  Sitno iseckajte mirodjiju i dodajte tikvicama.
4.
Beli luk naseckajte vrlo sitno. Zavrite 1 dl mleka,dodajte b.luk a potom odmah uspite preko tikvica,pa ih prokuvajte još jednom kratko,da bace ključ-dva. Pospite rendanim parmezanom.
Posluživanje

Ovaj prilog izuzetan je uz barena mesa,pre svega piletinu,ali ga  možete jesti i uz testeninu ili njoke,knedle,kao i omlet.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment