SASTOJCI
Podloga:
• 100 g speculaas/speculatius keksa
• 80 g badema
• 70 g sirnog namaza
• 1 zlica narancinog soka
Krema od sira:
• 500 g svjezeg sira (koristila ricottu)
• 300 ml slatkog vrhnja
• 3 - 5 zlica meda (ovdje bagrem)
jos...
• 700 g naranci (otprilike 3 i pol narance)
• 1 bourbon vanilin secer
• 1 zelatina (10 g)
PRIPREMA
1. Kekse sitno samljeti. Bademe blansirati, oguliti i grublje samljeti. U zdjelici pomijesati sitno mljevene kekse i grubo mljevene bademe, dodati sirni namaz i zlicu narancinog soka. Sve dobro rukama spojiti da nastane kompaktna masa. Na pladanj za posluzivanje postaviti obruc kalupa za torte (R20). Smjesu za podlogu dobro utisnuti na pladanj.
2. Slatko vrhnje cvrsto istuci. Sir umutiti mikserom da se dobije kremasta masa. Dodavati meda po zelji (ja sam stavila 3 zlice jer sam koristila ricottu koja je dosta blagi sir, probati smjesu!). Zelatinu pripremiti prema uputama s vrecice. Dodati ju smjesi od sira. Svemu dodati jos i slatko vrhnje.
3. Narance oguliti i filetirati (odstraniti vanjsku opnu). Filetiranu narancu prebaciti u blender/sjeckalicu ili usitniti stapnim mikserom. Jednoj trecini smjese sira dodati usitnjenu narancu i promijesati. Ostatku sirne smjese dodati 1 bourbon vanilin secer i dobro promijesati.
4. Na podlogu od keksa i badema postaviti prvo kremu od sira, poravnati pa kremu od narance. Dobro ohladiti u fizideru.
Posluživanje
Ideju za podlogu sa sirnim namazom ukrala sam od drage nase omnie. Hvala ti puno!!!
Posipala sam ju usitnjenim Speculaas keksima.
Torta je nastala kao kombinacija dvaju recepata iz knjizice Deserts-Bible.
Krema od narance je bila iskombinirana upravo tako da bude malo manje cvrsta od sirne kreme. Ako vam to smeta, dodajte joj jos pola vrecice zelatine.
Izvor: https://www.coolinarika.com
Monday, June 1, 2015
SIBI'S HONEY ORANGE CHEESECAKE
3:18 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment