SASTOJCI
Tijesto
• 5 jaja
• 180 gr secera
• 8 kasika vode
• 4 kasike ulja
• 150 gr brasna
Fil
• 3 jaja
• 200 gr secera
• 3 stangle cokolade od 85 gr(tamne)
• 250 gr putera
• malo mljevenih oraha za posipanje
• 3-4 kesice vanile
• malo ruma
PRIPREMA
1. Bjelanca umutiti u cvrst snijeg.
2. Umutiti zumanca sa secerom pa dodati brasno i vodu i umutiti mikserom.
3. Bjelanca kasikom pomijesati sa smjesom od zumanaca i peci na 200C a peceno uviti u rolat
4. Za fil umutiti bjelanca sa secerom i vanilom, dodati zumanca i umutiti pa kuvati na pari. Kad je kuvano dodati cokoladu i ostaviti da se otopi a fil prohladi pa promijesati a kad se fil potpuno ohladi dodati umucen puter i malo ruma.
5. Tijesto premazati filom, uviti, premazati okolo i posuti mljevenim orasima
Izvor: https://www.coolinarika.com
Monday, June 15, 2015
ROLAT SA COKOLADOM
4:34 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment