Tuesday, June 2, 2015

MOJA SAVRŠENA TORTA OD JOGURTA BEZ PEČENJA

Torta od sira i grckog jogurta



Savrsena kombinacija sira i jogurta, pjenasta i bez pecenja...
Sastojci
Kora od keksa:
200 gr keksa ( Gran Cereale Classico )
125 gr otopljenog maslaca
1/4 salice secera
Nadjev od sira i grckog jogurta:
1 vrecica zelatine u prahu ( 10 grama )
1 1/2 salica grckog jogurta ( nesto malo manje od 3 posudice )
680 gr krem sira sobne temp.( ja sam koristila Vindija sirni namaz )
3/4 salice secera u prahu
sok manjeg limuna
1 zlicica extrakta vanilije
I jos...


  po zelji sumsko voce za posluzivanje
papir za pecenje
okrugli kalup promjera 23 cm
Velicina salice je 250 ml
Priprema

Okrugli kalup promjera 23 cm premazite sa malo otopljenog maslaca ili margarina, te oblozite papirom i dno i stranice.
2.
Kora od keksa:
Keks sameljite, maslac otopite u mikrovalnoj...
U posudi pomijesajte keks, secer ( mozete secer i izostaviti, no on daje ovoj kori posebnu hrskavost i meni bas pase, pa vam prepustam da sami odlucite o ovom detalju ) i rastopljeni maslac. Sve dobro promijesajte.
Ovu smjesu prebacite u kalup i dobro utisnite pomocu zlice ili rukom.
Stavite u hladnjak na 1 sat da se dobro stisne.


  3.
Nadjev od sira i grckog jogurta:
Zelatinu rastopite po uputama na vrecici... ( 10 grama ili jednu vrecicu prelijte sa 4 zlice hladne vode i ostavite desetak minuta da nabubri )
Za to vrijeme pripremite nadjev...
U posudi mikserom pomijesajte sirni namaz sobne temperature, grcki jogurt, secer u prahu, extrakt vanilije i sok od limuna ( kolicinu odredite sami, ja sam stavila sok od jednog manjeg limuna, no moze i manje ). Sve dobro izmiksajte, neka se sastojci dobro povezu.
Zelatinu otopite na laganoj vatri, ne smije vam zakuhati.
U otopljenu zelatinu dodajte jednu zlicu nadjeva od sira i jogurta i sve dobro izmijesajte zlicom, pa tek onda dodajte ostatku smjese i opet sve dobro izmiksajte da se opet sve dobro poveze.
Smjesu prelijte preko kore od keksa. Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noci.
Kada se torta ohladilia odstranite papir i moci cete je bez problema prebaciti na tanjur za posluzivanje... kora je dovoljno tvrda da se moze prebaciti na tanjur.
4.
Posluzite sa vocnim preljevom.
Ja sam u ovom slucaju pripremila preljev od smrznutih borovnica, no moze i sumsko voce, maline...
Smrznute borovnice sam posecerila sa 1-2 zlice secera ( moze se secer zamijeniti i sa medom ), te stavila na laganu vatru, te dodala sok od jedne narance, 1 vanili secer i sok od jednog limuna, te kuhala dok se sok nije malo zgusnuo, a borovnice lagano raskuhale.
Prije posluzivanja preliti rashladjenim preljevom od voca po zelji.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment