Svi u svojoj kuhinji prave neku verziju zapečene tjestenine sa sirom… No, moja djeca priznaju samo one koje moja mama pravi. Moja djeca ovo mogu jesti doslovno za ručak, doručak, večeru i međuobroke..
Sastojci
Tjestenina:
1/2 kg kvalitetne tjestenine, najbolje makarona ili peneta, a mogu i rigatoni
1/2 kg domaćeg kravljeg sira ili zagrebačkog sira
5 kom jaja
2 čašice od 2 dl vrhnja ili milerama
Posip:
-- šećer
-- kakao
Priprema
1.
Skuhajte tjesteninu u vodi kojoj ste dodali malo soli i maslinova ulja.
2.
Kad je tijesto kuhano, operite ga, dodajte mu sve ostale sastojke i dobro izmješajte.
3.
Stavite u vatrostalnu posudu koju ste premazali maslacem.
4.
Poravnajte površinu, a odozgo stavte nekoliko listića maslaca i zapecite na 200°C oko pola sata, dok lijepo ne porumeni .
Zapečenu tjesteninu je toliko lako napraviti, netko doda ovo ili ono, oduzme ovo ili ono, no točno ovako napravljeno, ovo jelo je neutralno i može se posoliti ili popapriti, poslužiti sa šećerom i kakaom ili sa solju, vrhnjem kajmakom ili sa čim god vam padne na pamet…
Tuesday, June 16, 2015
LAGANI RUČAK BEZ PO MUKE: ZAPEČENI BAKINI MAKARONI
2:03 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment