Wednesday, June 10, 2015

ČOKOLADNA TORTA ZA SAMO 30 MINUTA!





Ovaj recept je teškom mukom dobiven iz jednog vrhunskog restorana.
SASTOJCI
BISKVIT
5 jaja
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice brašna
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo

 
KREMA
500 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
2 žlice šećera
500 ml vrhnja za kuhanje
1 šalica gorke kave
30 ml ruma
30 ml orahovca ili kruškovca

 
PRIPREMA
Sastojke za biskvir smiksati uliti u kalup te peći na 180*c 20 minuta. Kada se biskvit ohladi u kavu
dodati trečinu orahovca i ruma te s time namočiti biskvit.
Paziti da biskvit ne bude prenatopljen.
U posudi smiksati omekšani maslac i 2 žlice šećera te dodati čokoladu otopljenu na pari.
” Staviti vrhnje da zavri potom uliti u čokoladnu smjesu te dodati ostatak orahovca i ruma i dobro izmiksati.
Nanjeti kremu preko biskvita i držati u hladnjaku najmanje 24 sata prije serviranja.

Posluživanje
Servirati s šlagom.
Dobar tek

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment