Recept sam pronasla na netu, jako mi se svidio pa sam odlucila da ga podijelim sa vama.
...kolac je za sve ljubitelje bronhi bonbona,lagan je,mirisan...
SASTOJCI
KORA
• 8 bjelanaca
• prstohvat soli
• 8 kašika šećera
• 4 kašike brašna
• 1 puna kašika gustina
• 2 kašike kakaa
• 2 kašičice sirćeta
FIL
• 500 ml mlijeka
• 150 g bronhi bombona
• 8 žumanaca
• 2 pudinga od vanile
• 120 ml slatke pavlake
• 100 g maslaca
• 50 g čokolade
PRIPREMA
U 400 ml mlijeka staviti bronhi bombone. Na umjerenoj temperaturi kuvati dok se bombone ne istope.
Sjediniti žumanca, puding i ostatak mlijeka zatim sipati u mlijeko gdje su se prethodno istopile bombone. Skuvati fil i ohladiti zatim dodati maslac, umutiti, a onda i slatku pavlaku koju smo prethodno umutili. Sve zajedno izmiksati.
Fil podeliti na dva dijela. U jedan dio dodati istopljenu čokoladu a drugi ostaviti u originalu.
Koru pripremite tako što bjelanca umutite sa prstohvatom soli zatim postepeno dodate šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šam.
Lagano umiješati brašno i gustin a onda dodati i sirće i takođe lagano promiješati. Smjesu podeliti na dva dijela. U jedan dio dodati kakao.
Pleh veličine 30 x 40 cm pokriti papirom za pečenje. Jednu smjesu nanesite tačno na polovinu pleha zatim drugu smesu na ostatak pleha.
Peći na 180 °C 10-12 minuta ili zavisno od vaše rerne. Koru ohladiti zatim ju podeliti na svetli i tamni dio a onda i njih isjeći na pola tako da dobijete dva svijetla dijela dimenzija 10 x 30 cm i dva tamna dijela 10 x 30 cm.
Na tacnu staviti prvo svijetlu koru, zatim polovinu svijetlog fila, onda tamnu koru, polovinu tamnog fila, zatim opet svijetlu koru, svetli fil, tamnu koru i završiti tamnim filom. Po želji ukrasiti.
Izvor: https://www.coolinarika.com
Tuesday, June 16, 2015
BRONHI SNITE
3:26 AM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment