
Recept za ovaj fini kolač dobila sam na poslu gdje sam ga i 1 put probala...Neobičan je jer se preša 24 sata...-jako je sočan i kremast...A ja sam ga pretvorila i u tortu
SASTOJCI
osnova za biskvit(4 puta);
• 3 jaja
• 5 v.ž šećera
• 6 v.ž brašna
• za crveni biskvit; 1/2 ekstrata od jagode
• smeđi biskvit 2 v.ž kakao
Preljev:
• 2 naranđe sok
• 1 limun sok
• 1/2 dcl ruma
• 3 dcl vode
• 25 dag šećera
Premaz:
• 1 staklenka marmelade od jagode
Krema:
• 1/2 l mlijeka
• 2 pudinga od jagode
• 20 dag šećera
• 1 margarin
• 1/2 ekstrata od jagode
Ukras:
• čokoladna glazura ili šlag
PRIPREMA
1. Ispeku se 4 tanka biskvita u veličini hostije (oko 30*40 cm).Osnova za biskvit su jaja,šećer i brašno.Ispeku se 2 žuta biskvita.U crveni biskvit se umiješa pola ekstrata od jagode prije pečenja,a u smeđi biskvit kakao.Biskviti se ispeku odvojeno i ohlade.
2. Za preljev se prokuha smjesa šećera,vode ,ruma i soka od naranđe i limuna.Ohladiti.Tada na poslužavnik slagati biskvite jedan na drugi.Žuti biskvit natopiti preljevom,premazati marmeladom,staviti crveni biskvit,preljev,marmelada,tamni biskvit,preljev,marmelada,žuti biskvit.Na gornji sloj staviti papir,dasku(ili nešto tvrdo-ravno)i gore staviti pun sanduk mineralne vode na 24 sata da se preša.
3. Drugi dan skuha se krema od pudinga i mlijeka,ohladiti.Izmiksati šećer s margarinom i dodati ohlađenu puding kremu.Na kraju umiješati ostatak ekstrata od jagode.Kremu premazati preko ohlađenoga prešanoga kolača.Ukrasiti čokoladnom glazurom ako radite kolač.....ili šlagom ako se radi kao torta.
4. Kao torta za Davidov 5 rođendan....Gotov kolač se ukrasi šlag pjenom i po želji se na vrh stavi jestiva hostija po želji slavljenika.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Monday, August 17, 2015
PREŠANI KOLAČ
4:43 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)






0 comments:
Post a Comment