Tuesday, August 25, 2015

CRNI KOLAČ! KOLAC OD NICEGA. UKUSAN, SOCAN, IZDASAN. BEZ JAJA.






Pravila sam ga jos kao devojcica, u osnovnoj skoli.
SASTOJCI
3 case kiselog mleka
3 case secera
1 casa ulja
3 case brasna
4 kasike kakaa
1 kasicica sode bikarbone

ZA PRELIV
1 kasika ulja
4 kasike mleka

 
1 kesica kapucina( moze i bez)
70 gr margarina
3 stangle cokolade(50 gr)
3 kesice vanilin secera ( ako stavljate kapucino, samo 1)

PRIPREMA
1.
Sve sastojke za kolac umutiti mikserom. Staviti u podmazan i brasnom posut pleh i peci na 200 stepeni. Proveriti cackalicom jeli peceno, ako je cista , to je to. Ne treba vise od 20 minuta do pola sata. Ohladjen kolac izbockati cackalicom i preliti vrucim prelivom.
2.

 
Preliv se pravi tako sto se svi sastojci stave u serpicu i mesa se dok ne provri. Kad provri, prelije se po kolacu.
3.
Uzivajte!

Posluživanje
Kao meru, koristila sam casicu od kiselog mleka, dakle 1,8 dl. Nekada je bilo 2 dl. Moze i to.

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment