Thursday, August 27, 2015

PAMUK KIFLE







Pamuk kifle..ili najmekse kiflice..mesavina sastojaka daje takvu mekocu da nestaju odmah..Predivne slatke kifle !
Sastojci

1kg brasna
1 kvasac
1 kesica peciva
1 kasicica soli
2 kasicice secera
100ml ulja
1 jaje
250ml mleko
200ml jogurta
200ml mineralne vode
+ marmalada
Premaz:

1 jaje
2 kasike ulja
prstohvat soli
+ secer u prah



Priprema

Kvasac razmutite u 150ml mleka,kasicicu secera i ostaviti da nadolazi.Kada lepo naraste sipati u brasno,dodati jaje,secer,sol,ulje ostatak mleka.Sipati prasak za pecivo i nalijte mineralnu vodu i jogurt.Zamesite glatko testo.
Testo ostavite na toplom da nadolazi,da se udvostruci.
Nadoslo testo podeliti na 4 dela,a svaki taj deo na 5.Umesite male loptice.Od svake loptice razvijajte praougaone forme.Na kraju staviti kasicicu marmalade ,i urolati.(Postupak je kao za pekarske kifle,samo sto su ove malo vece)
Naredjajte ih u pleh oblozen papirom i ostaviti da opet nadolaze jos nekih 15 minuta.Kifle premazujete sa umucenim jajetom sa ulje sa dodatkom soli.Pecite ih u predhodno zagrejanoj pecnici(250stepeni),dok lepo ne porumene.Gotove,vruce pospite ih secerom u prah.
Prijatno!





www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment