Sunday, August 30, 2015

TIJESTO PRHKO KAO LISNATO A NIJE PODSEĆAJU NA PIZZU A NISU: ITALIJANSKI ŠTAPIĆI DJECI OMILJENI DORUČAK






Jednom riječju preukusni.
Sastojci
Za nadjev:
200 g Ketchupa blagog Podravka By Podravka
200 g Šunke u ovitku Podravka By Podravka
40 g tvrđeg sira (parmezan, trapist)
1 žličica Origano sušeni Podravka By Podravka
Za tijesto:
20 g svježeg kvasca
100 ml mlijeka
1 žličica šećera
700 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
250 g maslaca
100 g krem sira (ili kiselog vrhnja)
1 jaje
1 žličica soli
Za premazivanje:
1 jaje
Priprema
1.
Pripremite nadjev tako da u sjeckalicu stavite ketchup, narezanu šunku, naribani sir i sve dobro usitnite. Na kraju umiješajte origano.
2.
Kvasac zdrobite, prelijte toplim mlijekom, dodajte šećer i žličicu brašna, promiješajte i ostavite da se diže 10 minuta.
3.
U pola količine brašna dodajte dignuti kvasac, omekšani maslac, krem sir ili vrhnje, jaje, sol i sve dobro zamijesite dodajući postepeno preostalo brašno.
4.
Dobiveno tijesto odmah podijelite na dva dijela i svaki dio razvaljajte u pravokutnik debljine 0,4 cm (35×35 cm).
5.
Prvo tijesto premažite pripremljenim nadjevom i poklopite drugim tijestom. Izrežite trakice (zupčastim alatom) širine 1 cm i sve prerežite po pola vodoravno.
6.
Svaku trakicu uvijte u spiralu i položite na tepsiju (30×40 cm) obloženu papirom za pečenje.
7.
Premažite tijesto razmućenim jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-tak minuta.
Posluživanje
Poslužite toplo ili hladno za razna sportska događanja i jela s “nogu”.
Savjet
Bitno je da tijesto nije potrebno posebno dizati, već kod samog pečenja.





www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment