Sunday, May 24, 2015

MINI PIZZE ILI PIZZA GNEZDA





POTREBNO ZA TESTO:
- 1 kvasac
- 900 gr belog brasna
- 400 ml mlake vode
- 1 dcl ulja
- 1.5 kafena kasikica secera
- 2 kafene kasikice soli
- ja stavim i casu jogurta ako mi se nadje u kuci


 

ZA FIL:
-za donji premaz solja ajvara (ako niste ljubitelj,stavite kecap)
- 200 gr narendane salame bilo koje (ja koristim salamu od pilecih prsa ili od bataka one su dosta mesnate)
- 400gr trapista (neki koji se lepo topi ja koristim u zadnje vreme Univerov-Bas Bas sir,nije skup,lepo se topi i ukusan je)
- sampinjoni oko 300 gr ja ih ponekad narendam na pizzu
- kecap da prosarate na kraju svako gnezdasce
- malo origana za posipanje


 

PRIPREMA:
U vanglu stavite kvasac, secer, ulje, jogurt, vodu. Sve izmesajte dok se kvasac ne rastopi. Dodajte polovinu brasna i mesite. Tek sada dodajte so, i ostatak brasna, ali malo po malo da se lepo testo umesi, bez grudvica. Vucite testo prema gore da dobije baloncice, tek tada je testo spremno za jos brasna, da bi mogli formirati lepu loptu.

Ostavite da naraste  45 minuta pokriveno sa krpom. Kada je gotovo, premesite, pobrasnjavite sto i razvucite testo da bude debljine malog prsta, mozda i jos tanje. Vadite krugove casicom, redjajte ih na dobro pouljenoj tepsiji.

Zatim uzmite manju casicu pa pravite okrugle prstenove koje cete staviti preko testa. Tako dobijate gnezda, koja filujete  - namazete malo ajvara, stavite salamu, sampinjone, sir,kecap i origano. Pecete na u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se testo lepo ne ispece.

PRIJATNO!

Izvor: http://www.serpica.net/

0 comments:

Post a Comment