SASTOJCI
Biskvit
• 125 g secera
• 1 jaje
• 1 zumance
• 1 vanilin secer
• ribana korica 1 limuna
• 125 g margarina
• 1 mala kasika praska za pecivo
• 300 g brasna
Cokoladna krema
• 180 ml tecne pavlake (slatko vrhnje)
• 250 g cokolade
• 140 g maskarpone sira
Deko
• Po zelji,jagode,ribana cokolada
PRIPREMA
Prvo pripremiti biskvit
Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 180°C.
Jaje, zumance, secer, vanilin i limunovu koricu mutiti mikserom, da se sve fino izjednaci, sad dodati margarin, malo mutiti, ne previse, pa iskljuciti mikser.
Dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo i rukama izraditi u glatko tjesto.
U kalup za Tart ili okrugli za pecenje torti, koji cete premazati sa malo butera i posuti sa 1 zlicom prezli , rukama raspodjeliti tjesto ,tako da se dno oblozi i ivice sa tjestom, sve jednako i staviti da se pece 20-25 minuta, pogledati da fino porumeni.
Cokoladna krema
Kad je tjesto vec pri kraju da se ispece, pripremiti kremu.
U serpicu staviti tecnu pavlaku i cokoladu na sitnije isjecenu, mjesati butalicom toliko da se cokolada istopi, pa maci sa stednjaka.
Kad se sva cokolada istopila dodati u jos vruce maskarpone i dobro izmjesati.
Kremu preliti preko jos vruceg biskvita i staviti na hladnom dok se krema fino ne stegne.
Pred serviranje ukrasiti u sredinu sa malo isjeckanom cokoladom, a okolo sa polovinama jagoda.
A moze se i po zelji preko jagoda preliti pripremljenim crvenim prelivom,bude ukusnija,pravila drugi put tako.
Izvor: https://www.coolinarika.com
Sunday, May 24, 2015
COKOLADNA DAMA SA JAGODAMA
7:09 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment