SASTOJCI
Biskvit
• 100g glatkog brašna
• 75g šećera
• 2 jaja
• 3 žlice kakaoa
• 8 žlica ulja
• 6 žlica mlika
• 2 žličice praška za pecivo
Fil
• 3x(150g ) čašice jogurta stracciatella
• 400ml slatkog vrhnja
• 6 listova želatine
• 2 šećer vanilija
• 4 banane
• 1/2 soka od limuna
• ukrašavanje
• male bananke
• 50g čokolade za kuhanje
• pistaciji
PRIPREMA
1. Izmiksajte sastojke za biskvit izlijte u okrugli lim i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva
2. U jogurte dodajte otopljenu želatinu i slatko vrhnje koje ste smiksali skupa sa vanili šećerom. Ako ne uspijete nabaviti ove jogurte zamjenite i običnim u koje još dodajte 50g šećera i 30g naribane čokolade
3. Na ohlađeni biskvit oko kojeg ste stavili obruč od torte namažite dio kreme,zatim posložite banane koje ste presjekli po dužini(banane prelijte limunovim sokom da ne pocrne)i preko banana ostatak kreme
4. Po vrhu torte posložite kriškice banane i čokoladne bananke
5. U vrećicu stavite izlomljenu čokoladu,dobro zatvorite i stavite u vrelu vodu
6. Kada se čokolada otopi na vrećici probijte malu rupicu i šarajte po torti.. Pospite sa malo usitnjenih pistacija
Posluživanje
Recept je iz njemačkog časopisa lecker,malkice izmjenjen
Izvor: https://www.coolinarika.com/
Sunday, May 24, 2015
BANANA- SPLIT TORTA
7:11 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment