SASTOJCI
Za biskvit
• 50 dag keksa petit beurre
Za kremu 1
• 1 vrecica pudinga od vanilije
• 5 dl mlijeka
• 3 zlice secera
Za kremu 2
• 1 vrecica pudinga od cokolade
• 5 dl mlijeka
• 3 zlice secera
Za kremu 3
• 4 vrecice slag pjene
• 5 dl mlijeka
Za ukrasavanje
• 3 pune zlice kakaa ili coko.u prahu
PRIPREMA
Za kremu 1 i 2:
Skuhajte pudinge prema uputi na vrecici.
Za kremu 3:
Umutite cvrst slag
Izrada:
Na dno cetvrtaste posude poslazite red keksa, tako da ravnomjerno prekriju dno(mozete ih samo prvi red navlaziti sa malo mlijeka da cvrsce stoje na podlozi).
Prelite ih kuhanim, jos vrucim pudingom od vanilije(krema1).
Ponovo poslazite red keksa.Zatim ih prelite kuhanim, jos vrucim pudingom od cokolade(krema2).
Ravnomjerno ga rasporedite po keksima, te po njemu poslazite zadnji red keksa.
Pricekajte neka se kolac u potpunosti ohladi te onda na njega namazite napravljeni slag(krema3).
cijeli kolac
Posluživanje
Ukrasavanje: Pospite kolac kakaom ili cokoladom u prahu.
Dobro ohladite najbolje preko noci sutradan rezite na kocke i posluzite
Izvor: https://www.coolinarika.com
Sunday, May 24, 2015
BOZANSTVENE PUDING KOCKE
7:02 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment