Ukusna piletina koju možete poslužiti uz bilo kakav prilog.
SASTOJCI
1 kg pilećih bataka
1 luk
1 paprika
2 čehne bijelog luka
100 ml vina
1 kašika paradajz pirea
1 konzerva paradajza
1 šolja crnih maslina
maslinovo ulje
so, biber
PRIPREMA
Piletinu kratko popržite da porumeni i izvadite iz tave.
U istoj tavi popržite luk i bijeli luk.
Dodajte papriku i dinstajte.
Ubacite piletinu, podlijte vinom pa dodajte paradajz i kašiku paradajz pirea.
Kuhajte 30-ak minuta pa uspite masline i kuhajte još 10-ak minuta.
http://www.domacica.com
Saturday, September 12, 2015
PILETINA NA LOVAČKI NAČIN: UH KAKO JE SAMO DOBRA OVA PILETINA
5:09 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment