Tuesday, June 9, 2015

TUFAHIJE! OMILJENI U MOM DOMU OVE ĆE POSTATI I U VAŠEM... PROBAJTE





Tufahije su omiljeni recept bosanske kuhinje, s tipičnim namirnicama i okusom. Ne želite li propustiti užitak u njima, a za vas su energetska bomba, smanjite količinu šećera i oraha.
SASTOJCI
8 jabuka srednje veličine (oko 1,5 kg)
200 g šećera
80 g oraha
1 bjelance

 
1 limun
1 Šlag hit Dolcela By Podravka
1 l vode
2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka

KORISTILI SMO
Vanilin šećer
Šlag–Hit
Vanilin šećer
Šlag–Hit

 
PRIPREMA
Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
Jabuke stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.
Kuhane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuha, procijedite ga i ostavite neka se ohladi.

 
Kuhane jabuke koje ste nadjenuli mješavinom tučenog bjelanca, mljevenih oraha i vanilin šećera posložite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C.
Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.

Posluživanje
Prije posluživanja na tufahije stavite po žlicu šlaga.

Savjet
Umjesto jabuka možete koristiti kruške.

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment