Tuesday, June 9, 2015

ORAH KOCKICE - STARINSKI RECEPT KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI





U davno vrijeme ljudi su radili jednostavne slastice, s minimalno sastojaka, ali s maksimalno okusa. Ovaj kolač se obično pekao za Božić ili Uskrs, kad god ga pečem, arome meda, ruma , limunove korice i cimeta, se tako šire kućom da stvarno osjetim blagdanski ugođaj…

SASTOJCI
Tijesto
•  30 dag oštrog brašna
•  5 dag šećera u prahu
•  20 dag maslaca
•  2 žlice vrhnja
•  mrvičak soli



Nadjev
•  30 dag oraha
•  30 dag šećera
•  2 velike žlice ruma
•  1,5 dl vrelog mlijeka
•  1 naribana korica od limuna
•  1 žlica bagremovog meda (može i bilo koji med koji volite)
•  cimet



Ostalo
šećer u prahu za uvaljavanje kockica

PRIPREMA
Za nadjev izmiješati sve sastojke, pofuriti mlijekom.
Od svih sastojaka za tijesto umjesite glatko tijesto, ostavite na hladnom oko 1 sat.
Tijesto podijelite na dva dijela , prvi dio razvaljajte i stavite u namašten pleh, nabockajte, pecite nekoliko minuta u pećnici na 200°C.
Na polupečeno tijesto namažite nadjev, prekrijte drugim dijelom razvaljanog tijesta, opet nabockajte štapićem i pecite još 15 minuta.

Režite vruć kolač na kockice 2×2 cm i vruće ih uvaljavajte u šećer u prahu.
Posluživanje



Uvijek se oduševim njihovim okusom, a prednost ovakvih kolača je, jer su pogodni za transport, izvrsno se mogu čuvati bez hladnjaka.
Ovaj put sam ih pravila tako da sam ih pekla u najvećem plehu od štednjaka, a pekla sam kao pitu -odmah sve, razvaljala tijesto, namazala nadjev, stavila drugo tijesto nabockala i pekla.

Izvor: coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment