Sunday, June 7, 2015

RECEPT: KALIMERKO :D





Još jedan u nizu strinskih kolača.Recept je iz časopisa " Kolači i torte"-iskušani recepti naših domaćica, a kako sam ja prije par dana imala želju napraviti kolač samo od onoga što imam u kući, odluka je pala na ovaj…
Sastojci
Biskvit
·         5žutanjaka
·         5 žlicašećera
·          5 žlicabrašna
·          2bjelanjka
·         1 vrećica praška za pec
·          malo naribane limunove kore


Nadjev
·         2 dlmlijeka
·          3 žlicemeda
·          15 dag čok. za kuhanje
·         5 dag mljevenog keksa-t-ber ili slično
·         20 dagmljevenih oraha
Glazura
·         3bjelanjka
·          7 žlicašećera
Ukrašavanje
·         5 dagčokolade za kuhanje


Priprema
Žutanjke i šećer pjenasto izraditi. U kremastu smjesu dodati brašno s praškom za pec i limunovu koru. Na kraju lagano umiješati snjeg od dva bijelanca. Peći na 180* C , 20 minuta.
Za nadjev, najprije zakuhati mlijeko, maknuti sa strane pa u njemu rastopiti med. Čokoladu otopiti na pari. U posebnu posudu staviti mljevene orahe i keks. Orahe i keks preliti najprije sa vrućim mlijekom s medom a zatim otopljenom čokoladom.
Sve dobro izmješati i premazati preko pečenog i malo ohlađenog biskvita. Bjelanjka i šećer stucite u sjajnu i čvrstu glazuru, pa ju premažite preko nadjeva.
Pećnicu zagrijte na 150*c, kolač pecite još 15 min da se glazura fino posuši.
Ukrasite ga po želji, može čokoladna glazura ili samo naribana čokolada.
Posluživanje
Limunova kora nije bila u receptu, ja sam je dodala jer su jaja bila domaća i biskvit je vonja po jajima malo tu mač:)))
http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment