Sunday, June 7, 2015

FANTAZIJA SA VIŠNJAMA BRZI KOLAČ KOJI SE NE PEČE





Još jedan brzinski kolač sa višnjama, ali pošto je sezona jagoda možete umjesto višanja upotrijebiti i jagode...

SASTOJCI
16 komada petit keksa
500 gr višanja
16 kašika šećera
12 kašika griza
400 ml mlijeka


 

1 puding (vanilija bourbon)
200 ml vrhnja za šlag
3 kašike šećera
za dekoraciju:
300 ml vrhnja za šlag ili šlag pjena ili krema

PRIPREMA
1. Višnje preliti sa 7 dl vode i skuhati, pa dodati 16 kašika šećera i griz, miješajući svo vrijeme, dok se krema ne zgusne. Malo prohladiti. U četvrtasti pleh poredati keks, pa preliti još toplom kremom od višanja.


 

2. U mlijeku skuhati puding sa 3 kašike šećera. Umutiti 200 ml vrhnja za šlag, pa dodati prohlađen puding. Sve dobro sjediniti, pa staviti preko krema od višanja.

3. Kad se ohladi premazati umućenim šlagom i dekorisati po želji.

Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment