Sunday, June 7, 2015

OREO CREAM CAKE- JEDNOSTAVNA PRIPREMA





Krem od dve vrste pavlake, na podlozi od Oreo keksa.

SASTOJCI
Podloga
• 175 g Oreo keksa (plus par za ukras)
• 50 g putera
• 1 kašika mleka



Fil
• 700 g kisele pavlake
• 750 ml slatke pavlake
• 250 g šećera
• 2 kesice želatina (2x10 g)



PRIPREMA
Keks samleti i pomešati sa otopljenim puterom i kašikom mleka. Smesu rasporediti i utapkati na tanjiru na koji ste stavili prsten od kalupa za tortu prečnika 20 cm. Ostaviti u frižideru dok pripremate fil.
Pomešati kiselu i neumućenu slatku pavlaku sa šećerom. Ostaviti malo da odstoji, da se kristali šećera otope. Dve kesice želatina preliti sa 6-7 kašika vode, a kad želatin nabubri ugrejati ga na ringli dok se ne izgube granulice želatina. Umešati u fil pa sipati preko kore. Staviti u frižider na minimum 4-5 sati.
Ukrasiti polovinama keksa uronjenim u fil, poželjno pre nego što se fil stegne.



POSLUZIVANJE
Meni lično, Oreo je fin kao keks za grickanje, a za kolače bih ja ipak nešto drugo. Verujem da je sve stvar navike, i da je nekom Oreo kao meni Plazma keks... Kažem, za grickanje mi se dopada, ima neki šarm, ali je malo više slan. Iz nekog razloga, kad dodje u vlažne krajeve, recimo pod i na ovaj kolač, taj slani ukus postane još intenzivniji i meni se ne dopada baš previše. Mada, pojelo se do zadnjeg parčeta :)

Izvor: https://www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment