SASTOJCI
• 2 pakovanja lisnatog tjesta
• 1 korpica ca. 250g jagoda
KREMA
• 3 zumanjka
• 1 vanil secer
• 150g secera
• 1/2 l mlijeka
• 1 puding od vanilije
• 1 kesica zelatine u prahu (moze i agar)
• par kapi vanil arome
• 1 zlica gustina
• 2 dcl vrhnja za slag
PRIPREMA
Lisnato tjesto (kod mene je bilo razvijeno) izbockate obilato viljuskom, isjecete na kocke one velicine kake ih poslje zelite posluziti, te ga ispecete u rerni.
Isto ponovite i sa drugim.
ZA KREMU
Zumanjke smutit sa šećerom i vanili šećerom.
3 oko 3, 5 dcl mlijeka stavit kuhat, ostatak mlijeka pomiješat sa pudingom i gustinom i to dodat u smjesu žumanjaka i šećera i dobro promiješat. U tu smjesu ulit provrilo mlijeko i sve skupa vratit kuhat dok ne provrije (par minuta), dodat želatinu (želatinu smutit po uputama na vrećici) U hladnu kremu dodat umućeno slatko vrhnnje.
Jagode isjeci na ploske.
Kremu puniti u spricu za kolace te na svaku kockicu pecenog lisnatog tjesta spricati kremu.
Odozgo naredati jagode i opet ponoviti postupak s kremom.
Odozgo poklopiti drugim komadom lisnatog tjesta i posuti secerom u prahu.
Izvor: https://www.coolinarika.com
Sunday, June 7, 2015
KOCKE SA VANILIJOM I JAGODAMA
4:12 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment