Monday, June 8, 2015

DESERTMA ČAŠA SA JAGODAMA I PUDINGOM





Voćno osvježenje ugodno za oko i nepce.
Sastojci
1 vrećica pudinga od vanilije
3 žlice šećera
3 dl mlijeka
1 vrećica mljevene želatine
2,5 dl slatkog vrhnja
2 žlice kiselog vrhnja
250 g jagoda


  1 žličicu gustina
3 žlice šećera
1 žličica nasjeckane svježe mente
malo mente za dekoraciju
Priprema

Puding skuhati sa šećerom u mlijeku i ostaviti ga da se prohladi.Čvrsto izlupati slatko vrhnje, dodati mu kiselo vrhnje i želatinu pripremljenu po uputstvu.Prohlađeni puding sjediniti sa masom vrhnja, dobro izraditi mikserom u kremu.

  Jagode nasjeckati i sa šećerom kuhati oko 5.min, žličicu gustina razmutiti sa malo vode, usipati u jagode i kratko kuhati da se dobije umak.U čaše redati sloj umak od jagoda, i naizmjence kremu, ukrasiti mentom i dobro rashladiti.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment